Recept: broodje ei uit de oven

broodje-ei.jpg

Het is bijna Pasen en daar horen eieren bij! Dit is een leuk, lekker en ook nog eens simpel recept voor een broodje ei. Heerlijk bij het paasontbijt of de paasbrunch.

Ingrediënten per broodje

  • 1 afbakbroodje
  • 1 ei
  • 1 of 2 plakjes spek of ham
  • 1 handvol gerapte kaas
  • Zout, peper en bieslook naar smaak

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de bovenkant van het broodje af en hol de binnenkant uit.
  3. Neem de plakjes spek of ham en beleg hier de binnenkant van het broodje mee en strooi wat geraspte kaas in het broodje. Druk het goed aan, zodat er genoeg ruimte is voor het ei.
  4. Breek het ei in het broodje en zorg dat de dooier heel blijft.
  5. Bestrooi het ei met zout en peper naar smaak.
  6. Zet het broodje in de ovenschaal. Zorg ervoor dat je halverwege het bakken het makkelijk met aluminiumfolie kunt afdekken.
  7. Bak het broodje zonder af te dekken in 10 minuten tot het mooi goudbruin is. Dek het broodje vervolgens af met aluminiumfolie en bak nogmaals 10 minuten. Het ei gaart nu verder, zonder dat het broodje verder verkleurt.
  8. Garneer eventueel met wat bieslook.

Eet smakelijk en fijne paasdagen toegewenst!

 

 

Bel mij

of maak een afspraak

Delen viaDelen via Twitter
Bel ons: 0297 - 233 533

intermezzo-magazine

intermezzo-aanvragen

Bestel nu!

Maak een afspraak met één van onze adviseurs

Van maandag t/m donderdag ontvangt u binnen 1 werkdag reactie.

Aanhef
Nieuwsbrief
TijdParticulier / Project
Mijn interesses
Land