• moderne badkamer

moderne badkamer

Wat is een moderne badkamer?

Bij Intermat hebben wij veel verschillende soorten badkamerstijlen, van klassiek tot design naar modern. De moderne badkamer is nog steeds een erg populaire badkamer! Deze badkamer kenmerkt zich door strakke vormen en rustig kleurgebruik. Deze stijl brengt rust in je badkamer door het minimalistische en strakke karakter. De moderne badkamer is er in veel verschillende soorten materialen te verkrijgen. Intermat heeft een ruim assortiment zodat jij jouw badkamer kan inrichten naar jouw smaak. Wilt u meer weten over de moderne badkamer? Lees dan vooral verder!

Afbeelding 1

kenmerken van moderne badkamers

De moderne badkamer kenmerkt zich door een aantal elementen. Om mee te beginnen met de strakke lijnen en eenvoud. Wanneer je een moderne sfeer wilt creëren in je badkamer, maak dan hier gebruik van. Rechte lijnen zorgen namelijk voor een strakke badkamer, wat ook weer rust uitstraalt. Je zou bijvoorbeeld voor rechthoekige meubels kunnen kiezen, zoals een rechthoekige wastafel of spiegel. Bekijk bijvoorbeeld de meubels van Duravit. Het is belangrijk dat er niet te veel accessoires en details zijn in een moderne badkamer, want het is belangrijk dat de rust wordt behouden in de badkamer. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor kasten met greeploze lades. Of kies voor een inloopdouche, dit creëert een ruimtelijke sfeer in je badkamer. Of kies voor een vrijstaand bad, dit is echt een blikvanger in je badkamer. Bekijk bijvoorbeeld de baden van Cleopatra. Dit geeft een luxe uitstraling en zorgt dat de vloer van de badkamer doorloopt. In een moderne badkamer zijn de kleuren vaak rustig en neutraal. Hierdoor krijgt de badkamer een rustige en minimalistische uitstraling. Hierbij kun je denken aan witte of grijze kleuren.

  materialen in moderne badkamers

  Vaak wordt er in een moderne badkamer gebruik gemaakt van grote en neutrale tegels. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook of natuursteen. Je zou ook kunnen kiezen voor een betonvloer of een gietvloer. Een gietvloer zorgt voor een strakke uitstraling. Zoals eerder benoemd, zijn de kleuren vaak rustig en neutraal in een moderne badkamer. Wil je toch een beetje warmte toevoegen in je badkamer? Dan kun je bijvoorbeeld voor lichte kleuren of een accentwand kunnen kiezen. Ook zou je bijvoorbeeld hout kunnen toevoegen aan je badkamer, hout zorgt namelijk voor een warme sfeer. 

  Blogs

  • Realiseer een maatwerk wastafel
   07 december 2019

   Realiseer een maatwerk wastafel

   Is de wastafel de eye-catcher van jouw badkamer? Realiseer een maatwerk wastafel! Hoe?

   verder lezen
  • Dé badkamertrends van 2019!
   26 september 2018

   Dé badkamertrends van 2019!

   Wil jij jouw badkamerinrichting net even iets anders dan de standaard badkamer? Of ben jij toe aan e...

   verder lezen

  Wat je nu steeds vaker ziet, zijn gekleurde kranen. Gekleurde kranen geven je badkamer een moderne uitstraling. Bekijk bijvoorbeeld de kranen van hansgrohe. Voor een moderne spiegel zou je een exemplaar kunnen kiezen met ingebouwde verlichting. Dit creëert een ruimtelijke uitstraling. De meubels zijn vaak strak in een moderne badkamer, vaak zie je een zwevend exemplaar voor wastafels, de ruimte oogt hierdoor groter. Voor alle opties kijkt Intermat graag met je mee. 

  je eigen moderne badkamer door Intermat

  Bij Intermat kijken we graag mee hoe we jouw ideale moderne badkamer kunnen vormgeven. Laat je inspireren door onze uitgebreide collectie van toonaangevende badkamermerken. Onze adviseurs helpen je graag! Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact op en maak een afspraak!

  Brochure background
  Hansgrohe
  Hansgrohe
  Ideeën voor water
  Download het E-book

  Onderhoudstips moderne badkamer