Zelf gezien: de nieuwste trends bij Venis-tegels

Tegelfabrikant Venis ontwerpt niet alleen stijlvolle keramische tegels die duurzaam zijn in gebruik, maar doet dit ook op milieuvriendelijke wijze. Intermat badkamer ontwerper/adviseur Jolanda Schuit mocht een kijkje achter de schermen nemen bij het productieproces. En zag meteen de nieuwste trends op tegelgebied!

Internationale vakkennis Intermat

Omdat we als Intermat op de hoogte willen blijven van nieuwe trends en de merken die we aanbieden echt willen kennen, gaan onze adviseurs met regelmaat op bezoek bij producenten. Badkamer ontwerper/adviseur Jolanda Schuit nam een kijkje bij Porcelanosa, de producent van tegelmerk Venis in het Spaanse Valencia.

Trends in tegels

Jolanda vertelt: “Ik heb bij Venis echt prachtige dingen gezien. Wat eruit sprong waren het visgraatmotief, de nieuwe houtlook tegels, de leuke accent-tegels met reliëf en de voortzetting van de marmer-, natuursteen- en betontrend in lichte, grijze en donkere kleuren.”

Stijleffect met visgraatmotief

Het visgraatmotief is en blijft modern en klassiek tegelijk. Jolanda: “Die schuine manier van planken leggen, geeft altijd een bijzonder stijleffect. In de badkamer is het visgraatmotief trouwens ook heel mooi. Opvallende accenten met reliëf tegels maken helemaal het verschil.”

Keramische tegels met houtlook

De natuurlijke trends zetten door. Daarom is Venis verder gegaan met het ontwikkelen van de techniek van de houtlook bij keramische tegels. Jolanda: “De tegels die eruit zien als geschaafde houten planken zijn echt prachtig. Door de warme kleuren en het matte effect in de bovenlaag, zijn ze niet meer van echt hout te onderscheiden. Wat daarbij opvalt is dat het lijkt alsof je een houtnerf voelt. De tegel straalt de sfeer van een houten plank uit.”

De trend van natuursteen

Ook de trend van natuursteen blijft doorzetten. Tegelmerk Venis heeft deze opgepakt door de series in Stone style en Marble style te verfijnen. Jolanda: “Venis heeft meerdere tinten ontworpen. Hele mooie lichte, grijze en donkere keramische tegels. Net als bij de Concrete Style zitten deze series erg goed in elkaar.”

Venis: duurzaam en milieuvriendelijk

Venis heeft de filosofie dat keramische tegels duurzaam moeten zijn, lang meegaan en dat het productieproces milieuvriendelijk moet verlopen. Jolanda mocht tijdens haar bezoek ook de fabriek in en zag met eigen ogen de technieken van het bakken van de tegels, de oven van 1200 graden die nooit uitgaat, het geautomatiseerde proces in het magazijn en de maatregelen die de fabrikant heeft genomen om het milieu te sparen. “De fabriek is brandschoon. Al het stof dat tijdens de productie vrijkomt, wordt opgezogen in filters, zodat ook de lucht naar buiten schoon is.” Daarnaast heeft Venis de afgelopen jaren onder andere haar CO2-uitstoot flink weten te beperken en de warmte die vrijkomt bij de productie van de tegels, wordt op andere plekken in de fabriek hergebruikt. Jolanda: “Venis is een mooi merk. Stijlvol, duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd.”

Meer zien van dit bijzondere merk? Bekijk onze pagina over Venis of kom naar onze showroom. We vertellen u graag meer.

 

intermat--venisfabriek.jpg


Bel mij

of maak een afspraak

Recente blogitems

 • Nu in de maak: Onze SieMatic Boutique
  lees meer >
 • Nieuw in ons assortiment: De BORA Pure
  lees meer >
 • Even voorstellen: Chantal Noyen
  lees meer >
 • Rainfinity: strak design en een ultiem wellness-gevoel in één douche
  lees meer >
 • Zelf gezien: de nieuwste trends bij Venis-tegels
  lees meer >
Bel ons: 0297 - 233 533

zomeractie_im.jpg

Afspraak maken!

Maak een afspraak met één van onze adviseurs

Van maandag t/m donderdag ontvangt u binnen 1 werkdag reactie.

Aanhef
Nieuwsbrief
TijdParticulier / Project
Mijn interesses
Privacybeleid