Milan Design Week 2018: Wij waren erbij!

De Milan Design Week een big deal? Absoluut! Wat in 1961 begon als een overzichtelijke beurs voor interieurontwerpers, is nu uitgegroeid tot hét event van het jaar! Afgelopen week werd Milaan ‘overspoeld’ met designers uit alle windstreken. Natuurlijk waren wij erbij om de nieuwste trends te ontdekken! We nemen je graag mee op onze reis. 

Inspiratietour met Monique van der Reijden

Omdat de Milan Design Week zeer uitgebreid is, en wij natuurlijk de nieuwste trends niet wilden missen, zijn we met een team van creatieve collega’s meegegaan met een inspiratietour van trendwatcher Monique van der Reijden. Om je een overzicht te geven van de prachtige trends die we hebben gezien, zetten we deze graag voor je op een rij:

New Classic

New Classic kunnen we met recht dé trend van nu noemen. Het combineren van verschillende stijlen maakt deze trend spannend en zeker niet doorsnee. Fluwelen materialen worden gecombineerd met drukke, gekleurde, prints wat zorgt voor een rijke, ietwat bohemien, uitstraling. Niets moet, alles mag, dat is the New Classic Style. 

Retro Chique

Veel ontwerpers hebben zich laten inspireren door de Retro Chique stijl. Deze nieuwe stroom kenmerkt zich door het gebruik van verschillende vormen. Vooral de Germaanse boog en cirkels worden veel gebruikt. De combinatie van de trendkleur blauw met goud zorgt voor een prachtig verrassend effect in de ontwerpen. 

RAW rituals

Deze trend kenmerkt zich door een mooie combinatie van materialen in veel vormen. Steen, in de vorm van marmer en hout, en dan vooral verweerd, robuust, hout. Wat opvalt, is dat bij veel ontwerpers goud en koper, in combinatie met oosterse invloeden, veel terugkomen.

Grid

Grid is de trend die veel beweging brengt in Milaan. De vele rechte vormen in zwart-wit en het prachtige notenhout worden gecombineerd met verrassende elementen als marmer. We hebben zelfs tafelpoten gezien in de vorm van olifantspoten. Al met al een spannende nieuwe stroming.

Bulthaup Design District Brera 

Tijdens onze trip in Milaan mocht een bezoek aan Bulthaup, in Design District Brera, niet ontbreken! Elke twee jaar introduceert Bulthaup zijn nieuwe visie op keukens. Dit jaar hadden zij een prachtige kerk uitgekozen voor hun presentatie. Deze bestond uit twee delen, te weten Evolutie van Bulthaup B3 en de Revolutie van b Architecture.

De Evolutie van Bulthaup B3

De Evolutie van de bestaande collectie B3 is zeer vernieuwend te noemen. De designers van Bulthaup gebruiken de mooie kleur robijnrood om accent aan te brengen in het ontwerp van RVS. De kasten van 15 cm, speciaal om flessen in op te bergen, geven een mooi design. Daarnaast is onder het werkblad een ruimte gecreëerd waar de gebruiker heel praktisch alle tools kan opbergen. Dit is afgemaakt met magnetische velden om individueel een indeling te kunnen maken. Dat is nog eens comfortabel koken!

De Revolutie van b Architecture

De Revolutie van b Architecture kunnen we het beste omschrijven als een keuken, ingericht als kooktafel, met sociaal karakter. Vanuit de module die in het teken staat van de voorbereiding kunnen de gerechten aan tafel worden vervolmaakt. Kookvelden geïntegreerd in de tafel waar de gerechten naar keuze koel of warm gehouden kunnen worden zorgen voor een wonderlijk effect.

Kom inspiratie opdoen!

Na een aantal dagen zijn we totaal geïnspireerd huiswaarts gekeerd. Deze inspiratie kunnen we mooi doorvoeren in ons assortiment! Wil jij ook inspiratie opdoen? Maak gerust een afspraak om een kijkje te nemen in onze showroom! 


Bel mij

of maak een afspraak

Recente blogitems

Bel ons: 0297 - 233 533

intermezzo-40-fix.png

intermezzo-aanvragen

Bestel nu!

Maak een afspraak met één van onze adviseurs

Van maandag t/m donderdag ontvangt u binnen 1 werkdag reactie.

Aanhef
Nieuwsbrief
TijdParticulier / Project
Mijn interesses
Privacybeleid