Kerst zonder stress in de keuken

Kerst zonder stress in de keuken.jpg

Heerlijk, kerst komt eraan! Dé tijd om het huis te versieren, je te omringen met dierbaren en natuurlijk om lekker te koken. Meerdere gangen maken of koken voor een groot gezelschap ingewikkeld? Zorg dat je je goed voorbereid. Zodat je veel tijd overhoudt om plezier te maken en te genieten van deze speciale dagen.

Slimme maaltijden

Met kerst wil je natuurlijk lekker eten, maar ook tijd hebben met je gasten. En dus niet uren in de keuken staan. Werk daarom vooruit. Maak de dag voor kerst al iets klaar, wat je op de dag zelf in de oven kunt opwarmen, zoals een quiche of overschotel. Ook soep en sauzen kun je van te voren al klaarmaken.

Laat de gasten een gang maken

Maak het jezelf nog makkelijker door van het kerstdiner een gezamenlijk project te maken. Laat de gasten ook een gang voorbereiden en meenemen. Zeker het voor- en nagerecht en de borrelhappen kunnen gemakkelijk door iemand anders worden geregeld. Het scheelt jou een hoop tijd en boodschappen.

Vroeg boodschappen doen

Over boodschappen gesproken, doe die zo min mogelijk vlak voor kerst. Sla de drank, drinken en houdbare etenswaren al in de weken ervoor in. Vlees, groente en brood kun je vaak vooraf bestellen. Dan is het alleen nog een kwestie van ophalen. 

Dek alvast de tafel

Dek de tafel alvast op de avond voor kerst of in de ochtend. Als dat niet lukt, zet dan het servies, bestek, de glazen en de decoratie startklaar, zodat je kerstdiner-tafel in no time klaar is. Echt, voorbereiding is key. Alles wat soepel gaat, geeft weinig stress. Zo kun genieten van het moment dat iedereen aan tafel zit.

Kliekjes!

Is niet alles opgegaan? Bewaar het voor de volgende dag. Ook als het niet een hele maaltijd is. Overgebleven groenten zijn heerlijk in de pastasaus, een stoofpotje, een hartige taart of in de soep. Restjes vlees kun je roerbakken met groenten of de volgende dag op je boterham doen. (Stok)brood over? Heerlijk als wentelteefje, tosti of om croutons van te maken.

Invriezen

Eten invriezen is ook een goede optie. Dan heb je wat achter de hand wanneer je een keer geen tijd of zin hebt om te koken. Bijvoorbeeld op de dag na kerst….

Inspiratie

Wil je je volgende kerstdiner in een nieuwe keuken voorbereiden of heb je nieuwe apparatuur nodig? Kom eens naar onze showroom voor inspiratie of advies.


Bel mij

of maak een afspraak

Recente blogitems

  • Nu in de maak: Onze SieMatic Boutique
    lees meer >
  • Nieuw in ons assortiment: De BORA Pure
    lees meer >
  • Even voorstellen: Chantal Noyen
    lees meer >
  • Rainfinity: strak design en een ultiem wellness-gevoel in één douche
    lees meer >
  • Zelf gezien: de nieuwste trends bij Venis-tegels
    lees meer >
Bel ons: 0297 - 233 533

zomeractie_im.jpg

Afspraak maken!

Maak een afspraak met één van onze adviseurs

Van maandag t/m donderdag ontvangt u binnen 1 werkdag reactie.

Aanhef
Nieuwsbrief
TijdParticulier / Project
Mijn interesses
Privacybeleid