terug naar Blogs
3 september 2019

Mooie nazomer? Zo kies jij de beste wijnklimaatkast

Gemiddelde leestijd 3 minuten

Een mooie zomeravond, de deuren staan open, het terras nodigt uit. Zo’n heerlijke avond wil je graag afmaken met een lekker gekoelde wijn. Tja… en dat laatste is soms lastig. Want een koelkast is niet gemaakt voor alleen witte wijnen en de voorraadkast kan de temperatuur van rode wijnen niet optimaal regulieren. De oplossing voor dat probleem... een wijnklimaatkast. Om de perfecte wijnklimaatkast aan te schaffen zijn een aantal punten belangrijk. Deze hebben wij voor je op een rij gezet! 

Een wijnklimaatkast…

is de plek waar jij jouw wijnen bewaart. Stel, jij hebt een doos met mooie witte wijnen, en deze wil je graag bewaren op exact de juiste temperatuur, dan kan je de wijnklimaatkast zo instellen dat jouw wijnen precies goed gekoeld genuttigd kunnen worden. De wijnklimaatkast op maat bestaat helaas niet. Maar je kan deze wel zo uitkiezen dat het goed bij jouw consumptie past. Denk bij de aanschaf aan de volgende 4 punten:

 • Welke wijn
 • Aantal flessen
 • Geluid van de wijnklimaatkast
 • Energiekosten

1] Welke wijn

Rode wijn wordt op een andere temperatuur bewaard dan witte wijn en rosé. Dus ga, voordat je een wijnklimaatkast aanschaft, bij jezelf te rade welke wijn jij het liefst drinkt. Kan je niet kiezen? Dat is gelukkig geen probleem. Er bestaan wijnklimaatkasten met verschillende temperatuurzones. Dus als je graag rood, wit en rosé drinkt, kijk dan naar een kast met drie zones.

goedhart-blog-wijnklimaatkast.png

2] Aantal flessen 

Hoeveel flessen ga je bewaren? Heb jij 50 flessen wijn op voorraad, of 5? De kleinste wijnklimaatkasten gaan tot maximaal 12 flessen, de grootste tot wel 200! Dus bekijk jouw voorraad en bedenk hoe snel deze op gaat, hoeveel je zou willen bewaren en of je de voorraad regelmatig aanvult.

3] Geluidsoverlast

Het geluidsniveau van de wijnklimaatkast is vaak een factor waar veel mensen zich aan storen. Het kan namelijk flink wat geluid geven, zo’n koelend apparaat in de keuken. Er zijn verschillende keuzes:

Elektrische wijnkoeler met compressor

Dit type gebruikt, net als een reguliere koelkast, een compressor voor de juiste temperatuur. Het heeft een heel breed temperatuurbereik, maar produceert het hoogste aantal decibel. 

Thermo-elektrische wijnkoelers

De Thermo-elektrische wijnkoeler maakt gebruik van  Peltier-elementen. Hierdoor heeft de kast minder bewegende onderdelen, en produceert het dus minder geluid (denk aan trillingen). Hoewel deze versie een stuk stiller is, zijn ze qua temperatuur afhankelijk van de omgeving. Het temperatuurbereik is dus minder breed.

Wijnkoelers met absorptietechnologie

Wijnkoelers met absorptietechnologie is de nieuwste techniek die wordt gebruikt. Net als bij thermo-elektrische koelers wordt er geen gebruik gemaakt van een compressor of andere bewegende onderdelen die voor lawaai kunnen zorgen. Qua geluidsniveau is dit een erg goede keuze. Klein puntje is wel dat deze techniek op dit moment alleen wordt toegepast op wijnklimaatkasten met maximale ruimte voor 30 flessen. 

4] Energiekosten

Een wijnklimaatkast is een flinke energieslurper. Het staat dag en nacht te draaien. Gelukkig kan je ook hier een goede keus in maken, want wijnkasten worden, net als koelkasten, beoordeeld met energielabels waarbij energielabel A de beste keus is en G de meest onvoordelige.

Al met al zijn er dus nog best een aantal factoren die meespelen bij de juiste keuze van jouw wijnklimaatkast. Maar is de keus eenmaal gemaakt… dan kan je wel genieten van jouw eigen heerlijke wijnen, perfect op temperatuur. 


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen