terug naar Blogs
5 maart 2019

Tips bij het leggen van nieuwe keukenvloer

Gemiddelde leestijd 2 minuten

keukenvloer-uitkiezen--intermat-blog_groot_1583243641.png

De vloer van je keuken heeft heel wat te verduren. Nergens zet je zoveel stappen per vierkante meter als in de keuken. En dan gaat er ook nog van alles overheen. Spetters water, klodders saus, plakkerige limonade en chemische schoonmaakmiddelen. Houd daar rekening mee als je een nieuwe vloer gaat kiezen. We hebben wat praktische tips voor het plaatsen van een nieuwe keukenvloer voor je op een rij gezet.

Tip 1: De keukenvloer die past

De eerste tip: kies een vloer die past bij de stijl van jouw keuken! Heb je een kleine keuken, hou de kleur licht. Heb je een smalle keuken, leg planken dan in de breedte, daarmee oogt de keuken visueel groter. Heb je een grote keuken, dan kun je spelen met patronen.

 

Tip 2: Vochtbestendige vloer in de keuken

Iedere keer dat we de kraan openzetten om water in te schenken of bij het afspoelen, afgieten of afwassen kan er nattigheid op de vloer komen. Daar moet de keukenvloer tegen kunnen. Een houten vloer ligt niet voor de hand vanwege vochtkringen en omdat hout uitzet als het vochtig wordt. Maar het kan wel! Wil je een houten vloer in de keuken, kies dan bijvoorbeeld voor keramische tegels met een houtlook.


Tip 3: De schone keukenvloer

Ongelukjes in de keuken, ze zijn bijna niet te vermijden. Vieze spetters olijfolie, boter en saus tijdens het koken. Geknoeide drankjes, etenswaren die uit je vingers glippen, er valt op dagelijkse basis vanalles op de grond. Wil je geen verkleuringen op de keukenvloer, houd daar dan rekening mee bij de materiaalkeuze. Kies een harde vloer die je makkelijk kunt afnemen. Hoe gladder, hoe minder er achter kan blijven.

 

Tip 4: Eerst denken, dan leggen

Vloer gekozen? Bedenk voordat je de vloer gaat leggen waar je nog bij moet kunnen. Zit de toegang tot de kruipruimte in de keuken? Zorg dat het luik een luik blijft. Kan het zijn dat je nog onder de keukenkastjes moet zijn voor eventuele reparaties? Lijm dan de plinten niet vast. 

 

Tip 5: Erop of eronder

Nieuwe keuken? Maak dan de afweging: leg je eerst de vloer en plaats je dan de keuken of doe je het andersom? De vraag is eigenlijk, laat je de vloer doorlopen onder de keukenkastjes of niet? Voor beide opties is iets te zeggen. Wij geven je in ieder geval deze tips mee:

 • Een vloer die volledig doorloopt, maakt het stellen en vervangen van kastjes en apparatuur makkelijker
 • Heb je een bovenwoning, dan zorgt de vloer voor demping. De vloer volledig doorleggen is daarbij handiger
 • Als je de vloer laat ophouden bij de keukenkastjes, zorg dan dat hij goed vastligt, zodat planken of tegels niet kunnen verschuiven
 • Door het plaatsen van plinten, zie je niet meer dat de vloer ophoudt onder de kastjes. Dat is mooi opgelost!
 • Kies je een vloer met een wat kortere levensduur? Leg ‘m dan niet door, zodat hij makkelijk te vervangen is


Mocht je trouwens hulp nodig hebben bij het kiezen en plaatsen van je keukenvloer? We helpen je graag!


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen