Het coronavirus & onze maatregelen Klik hier
terug naar Blogs
4 februari 2019

Van afzuigkap naar onzichtbaar afzuigsysteem

Gemiddelde leestijd: 1minuut

Sinds de jaren ‘70 is hij niet meer weg te denken uit de keuken: de afzuigkap. In de tussentijd heeft de afzuigkap een ware evolutie ondergaan. Wat ooit een gat in de muur was, werd een overkapping zo breed als het fornuis. Maar de nieuwste generatie afzuigsystemen is bijna onzichtbaar. Dat scheelt een hoop ruimte!

Schonere keuken door afzuigkap

De taak van de afzuigkap is het afvoeren van damp en kookluchtjes. Maar eigenlijk doet hij veel meer dan dat. Doordat hij vocht opzuigt, voorkomt de afzuiger schimmel in de keuken. En doordat het vet dat vrijkomt met koken wordt opgevangen in het filter van de afzuiger, slaat het niet neer in de ruimte eromheen. Dat is fijn, want een vette keuken is onhygiënisch en zorgt voor vergeling van bijvoorbeeld je kozijnen en keukenkastjes.

Aanzuigende werking afzuigkap

Een afzuigkap moet dus goed dampen, vetten en geurtjes opzuigen. Tot voor kort werd dat gedaan door een brede kap boven het fornuis, maar het kan inmiddels ook anders! De nieuwste variant is een afzuigsysteem ín je kookplaat. Alle damp en kookgeurtjes worden direct naast je pan weggezogen. En krijgen dus niet de tijd om op te stijgen.

BORA, het bijna onzichtbare afzuigsysteem

Dat vraagt om een krachtig afzuigsysteem. Zoals van het merk BORA. Bij het BORA-afzuigsysteem zit de afzuiging in het kookveld. Dit veldafzuigsysteem ziet er fraai uit, bespaart de ruimte die een hangende afzuigkap inneemt en het is een stuk stiller. Wil je het afzuigsysteem van BORA van dichtbij bekijken, dan maken we graag een afspraak met je!  

Meer blogs

Heb je trouwens nog een hangende afzuigkap? Dan hebben we hier nog wat tips over het schoonmaken van je afzuigkap.

 


Recente blogitems

 • Wat kenmerkt een industriële badkamer?
  16 september 2022

  Wat kenmerkt een industriële badkamer?

  Een industriële badkamer wordt vaak omschreven als strak en stoer, maar wat kenmerkt deze badkamerst...

  verder lezen
 • Inspiratie voor je industriële badkamer
  06 september 2022

  Inspiratie voor je industriële badkamer

  Een van de grootste interieurtrends van de afgelopen tijd is de industriële stijl. De stijl kenmerkt...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
#siteLanguage.callCTA_s#