terug naar Blogs
1 mei 2018

Milan Design Week: Het verslag van alle nieuwe stijlen

Gemiddelde leestijd 3 minuten

De Milan Design Week is dé week die wij natuurlijk niet overslaan. De hele stad is een week lang omgetoverd tot design-stad van Europa. Designers van over de hele wereld zijn aanwezig om de nieuwste trends tentoon te stellen. Wat wij daar allemaal zagen? We nemen je graag mee op onze reis!

Positieve designs

We starten onze reis in de beurshallen, net buiten Milaan. Het is duidelijk dat bij de italiaanse keukenfabrikanten een positief gevoel heerst. Ze durven weer risico te nemen met ontwerpen en passen rijke materialen toe. Steen in het algemeen, en marmer in het bijzonder, wordt veel gebruikt. Niet alleen op werkbladen, maar ook op de fronten. We zien veel gebruik van bruine en zwarte houtvlakken. En heel bijzonder zijn de regalen met open karakter waarin veel planten worden toegepast. 

Naast keukenfabrikanten speelden de leveranciers van keukenapparatuur een prominente rol. Siemens, Neff, Bosch en Gaggenau vormden namens BSH een gezamenlijke stand. Grappig om te zien dat deze merken zich graag aansluiten bij het succes van Bora omtrent de werkbladafzuiging. Dit kwam bij veel merken terug. 

De ster van de dag...NEXT125

De ster van de beurs was echter geen italiaan, maar Next125 met een prachtige introductie van hun nieuwe programma voor 2018 en 2019. Next125 heeft een nieuwe collectie bestaande uit fronten vervaardigd uit Fenix en Keramiek in verschillende designs en luxe interieurs. De combinatie met de nieuwe kleur Onxyzwart geeft Next125 een zeer luxe uitstraling. Tenslotte heeft Next125 de ideale balans gevonden in het traditionele greeploos en push-to-open met een Single Line greeploos systeem. De bovenlijst heeft een greeplijst waardoor het blad als het ware zweeft boven de kasten. De onderkant heeft een push-to-open uitvoering waardoor het direct aansluit op de bovenzijde.

Tenslotte introduceert Next125 ook een collectie buffetkasten die uitgevoerd zijn in dezelfde fronten als de keukens, oftewel een perfecte manier om het design van de keuken door te trekken in de woonkamer.

SieMatic Milano 2018

Tijdens onze trip in Milaan mocht een bezoek aan Siematic niet ontbreken! Want ook zij hadden Milaan uitgekozen om iets nieuws te introduceren. SieMatic is de laatste tijd met zijn designers op zoek gegaan naar een nieuw greeploos systeem. Als ontdekker van de greeploze keuken heeft SieMatic een naam hoog te houden, dus was iedereen in Milaan nieuwsgierig naar wat zij zouden brengen. 
Tijdloos, elegant en luxe;
dat zijn de kernwoorden van het nieuwe SieMatic S2X. Met een elegant ontwerp heeft SieMatic de greeploos onder 45 graden geplaatst. Met de toevoeging van ledverlichting en een halfronde greep op de deur heeft SieMatic een nieuwe trend gezet. Door dit ontwerp zweeft het werkblad als het ware boven de kasten. Dit geeft een prachtige luxe uitstraling.

Naast deze revolutie op het greeploze design heeft SieMatic ook een nieuwe trend gezet met het ontwerp van glaskasten. Het bestaande floating system is omgezet in de glaskasten en daardoor vormt het zwevende karakter van de glasplaten in combinatie met luxe achterwanden van fineer in de kast een zeer elegant geheel.

Kom inspiratie opdoen!

Na een aantal dagen zijn we totaal geïnspireerd huiswaarts gekeerd. Deze inspiratie kunnen we mooi doorvoeren in ons assortiment! Wil jij ook inspiratie opdoen? Maak een afspraak of kom gerust eens langs in onze showroom!


Recente blogitems

 • de nieuwste keukentrends voor 2023
  20 januari 2023

  de nieuwste keukentrends voor 2023

  De keuken is niet alleen meer een ruimte waarin wordt gekookt. De keuken is steeds vaker letterlijk ...

  verder lezen
 • Hoe creëer je een moderne badkamer?
  16 december 2022

  Hoe creëer je een moderne badkamer?

  Moderne badkamers worden steeds vaker gekozen. Logisch, want bij de huidige moderne levensstijl past...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.