• industriële keukens

industriële keukens

Wat is een industriële keuken?

Er zijn momenteel enorm veel woonstijlen beschikbaar. Hierbij is de woonstijl ‘industrieel' erg populair. De oorsprong van de industriële woonstijl ligt in New York. Hier werden oude panden omgebouwd en verbouwd tot appartementen. Binnen deze appartementen schemerden de oude panden echter nog door de gemoderniseerde panden heen, met zichtbare constructiedetails en sobere kleuren. Inmiddels wordt de industriële woonstijl over de hele wereld in verschillende elementen van het huis teruggevonden, zo ook in de keuken. Maar wat maakt een keuken precies industrieel?

Afbeelding 1

Kenmerken van industriële keukens

De industriële keukenstijl kenmerkt zich vooral door de het feit dat niet alles perfect afgewerkt lijkt. Er zijn veel grove materialen en ruwe randen, wat het een stoere uitstraling geeft. Ook worden de kenmerken van industriële keukens teruggevonden in de keuken accessoires. Zoals grote planten, ongestucte muren en veel ijzeren elementen die zowel in de meubels als het keukengerei worden teruggevonden. Benieuwd naar een voorbeeld? Onze industriële keukens van Keller bieden je mogelijk meer duidelijkheid!

  Onze merken

  Materialen in industriële keukens

  De materialen die worden gebruikt in industriële keuken sluiten dus ook perfect aan bij deze uitstraling. Zo worden veel metalen gebruikt zoals koper en roestvrijstaal die in verschillende elementen van de keuken terugkomen. Denk hierbij aan kranen, spoelbakken en lampen.

  Een ander groot onderdeel van industriële keukens is steen. Dit kan zijn in vorm van beton, maar ook bakstenen. Hier worden bakstenen vaak gezien in de wanden van de keuken, waarbij beton in zowel vloeren als werkbladen met een ‘betonlook’ tegenwoordig heel populair is. Daarnaast zitten in  industriële keukens ook vaak houten elementen. Vloeren, keukenkastjes allen gemaakt van verschillende soorten hout. Waarbij grove stukken steiger, sloop en pallet hout een hele industriële look geven.

  Blogs

  • Gratis Quooker bij een nieuwe keuken!
   15 juni 2020

   Gratis Quooker bij een nieuwe keuken!

   Goedhart Keukens en Tegels heet vanaf 15 juni Intermat. Om dat te vieren, krijg jij een Quooker cade...

   verder lezen
  • Quooker Fusion nu ook verkrijgbaar in een nieuwe trendy kleur!
   02 maart 2020

   Quooker Fusion nu ook verkrijgbaar in een nieuwe trendy kleur!

   Een echte personal touch aan jouw keuken. De nieuwe kleur in de Quooker Fusion lijn is een eye-catch...

   verder lezen

  Je eigen industriële keuken door Intermat

  Bij Intermat kijken we graag mee hoe we jouw perfecte industriële keuken kunnen vormgeven. Met een oog voor detail kunnen we met typische industriële kleuren zoals bruin, grijs, zwart, wit en taupe jouw ideale keuken realiseren. Ons keuken- en tegel assortiment zal je eindeloos inspireren. Met onze experts adviseren en ontzorgen wij je bij het samenstellen van een toonaangevende, stoere keuken, precies zoals jij deze voor ogen hebt. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak!

  laat je inspireren

  Ontdek de prachtige industriële keukens van Keller in onze gratis brochure. Download hem direct online en start de reis naar jouw droomkeuken thuis vanaf je bank!

  Brochure background
  Keller Keukens
  Keller Keukens
  Wij hebben alles in huis om voor u een mooie keuken bereikbaar te maken.
  Download het E-book

  Onderhoudstips industriële keukens

  Vragen

  Hoe kom ik bij Intermat?

  Voor een routebeschrijving naar onze showrooms in Mijdrecht of Alphen aan den Rijn verwijzen we naar het hoofdstuk Contact op onze website. 

  Kan ik de Intermezzo ook online bekijken?

  Ja dat kan, klik hier

  Kan ik op de hoogte worden gehouden door Intermat?

  Ja, dat kan zeker! Bij het hoofdstuk Contact op deze website het formulier 'Op de hoogte blijven' invullen en insturen. Zodra er nieuws is, brengen we je daarvan op de hoogte.

  Moet ik zelf een installateur/loodgieter zoeken?

  Dat kan, ook bieden wij de mogelijkheid om met vaste partners het sloopwerk, het aan- en verleggen van leidingen en het monteren van sanitair te organiseren.

  Wat zijn de openingstijden van Intermat?

  Mijdrecht

  De showroom van intermat in Mijdrecht is van maandag t/m zaterdag geopend. Maandag t/m vrijdag kun terecht van 09.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Op donderdag is er koopavond, wij zijn dan geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur.

  Alphen a/d Rijn

  De showroom van intermat in Alphen aan de Rijn is van dinsdag t/m zaterdag geopend. Dinsdag t/m donderdag kun je terecht van 09.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op vrijdag is er koopavond, wij zijn dan geopend van 18.00 uur tot 20.00 uur.

  Welke keukenmerken vind ik bij Intermat?

  Bij Intermat vind je een assortiment van hoogwaardige keukens. We werken met kwaliteitsmerken als SieMatic, Keller, Next125 en Schüller. Tevens hebben wij onze eigen voordelige keukens van Intermat. Onze adviseurs vertellen je er alles over.