• houten keukens

houten keukens

Wat is een houten keuken?

Intermat heeft een groot assortiment met veel verschillende keukenstijlen en keukenmerken. Een houten keuken is erg populair. Een houten keuken geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan je interieur. Een houten keuken past bijvoorbeeld erg goed bij een landelijk interieur, maar er is veel meer mogelijk. Hout kan je namelijk eindeloos combineren en past met z’n warme houtsoorten bij alle keukenstijlen. De houten keuken is tijdloos en brengt gezelligheid in je huis. Bekijk bijvoorbeeld de keukens van Schüller. Wil je meer weten over de houten keuken? Lees dan vooral verder!

Afbeelding 1
 

Kenmerken van houten keukens

Hout heeft onwijs veel mogelijkheden wat betreft het samenstellen van jouw keuken. Hout is puur en ruig, maar brengt daarentegen ook warmte met zich mee. Je kan kiezen tussen een échte houten keuken of een keuken met een houtlook. Bekijk bijvoorbeeld de keukens van Keller. Een keuken van écht hout maakt jouw keuken erg uniek. Elke houten keuken heeft namelijk zijn eigen textuur, nerven en kleuraccent. Een houten keuken heeft een aantal voordelen. Verder, hout kan je bewerken naar jouw smaak, denk aan lakken of beitsen. Toch zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden. Keukens van hout zijn gevoelig voor warmte en voor overmatig vocht. Wanneer je een houten keuken wilt, moet je zeker niet het onderhoud vergeten. Denk bijvoorbeeld aan impregneren en/of oliën. Vervolgens zijn er ook keukens met een houtlook. De houtlook lijkt erg op hout met de vorm en kleur, maar deze keuken is gemaakt van kunststof materiaal. Waarom zou jevoor een houtlook kiezen? Kunststof is geen natuurproduct, waardoor er veel mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan donker of licht, maar ook egaal. Ook is een kunststof front relatief gezien makkelijk in onderhoud, duurzaam door de sterke eigenschappen van het materiaal en interessant qua prijs. 

  Materialen in houten keukens

  Nogmaals, is er onwijs veel mogelijk met hout. Zo is er ook veel mogelijk met verschillende houtsoorten. Elke houtsoort heeft zijn eigen eigenschappen, kleuren en texturen. De keuze voor het houtsoort ligt natuurlijk bij jou, maar Intermat staat altijd klaar om jou te helpen en om te zorgen dat jij een keuken kiest die bij je past. Om mee te beginnen, is eikenhout een erg speciale houtsoort. Deze is van nature al in veel verschillende kleurtinten te vinden. Deze houtsoort kan je eventueel ook van kleur aanpassen met lak of beits. Een beukenhout keuken is een stoere keuken, deze houtsoort is hard en robuust. Vervolgens, kan je ook van kersenhout een keuken maken. Deze houtsoort is gemakkelijk te bewerken. Ook straalt deze soort kwaliteit en klasse uit.  Zo zijn er nog een aantal houtsoorten, waarmee veel mogelijkheden zijn. Voor alle mogelijkheden neem gerust contact met ons op en dan helpen wij je graag verder.

  Blogs

  • Sneak peek: de nieuwe SieMatic Boutique
   04 november 2019

   Sneak peek: de nieuwe SieMatic Boutique

   Na maandenlang verbouwd te hebben, openen we eind november de deuren van onze nieuwe SieMatic Boutiq...

   verder lezen
  • Nu in de maak: Onze SieMatic Boutique
   06 augustus 2019

   Nu in de maak: Onze SieMatic Boutique

   Een prachtige SieMatic Boutique! Dat is waar wij mee gestart zijn. Aan het begin van dit jaar hebben...

   verder lezen

  Je eigen houten keuken door intermat

  Bij Intermat kijken we graag met je mee hoe we jouw ideale houten keuken kunnen vormgeven. Laat je inspireren door onze uitgebreide collectie van toonaangevende keukenmerken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een specifieke houtsoort? Of wil je graag verschillende stijlen combineren, maar je weet zelf niet hoe je dit het beste kan aanpakken? Onze adviseurs helpen je graag! Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact op en maak een afspraak!

  Houten keukens combineren met andere keukenstijlen

  Moderne houten keuken

  Een moderne keuken kan je goed combineren met hout. De keuken combineert de warmte van het hout en het minimalistische van een moderne keuken. Het beste is om te gaan voor lichte houtsoorten. Bij Intermat kan je eindeloos combineren met verschillende materialen. Jij bepaalt zelf de balans tussen de stijlen. Intermat adviseert graag over de mogelijkheden

  Landelijke houten keuken

  Bij een landelijke keuken, denken we al snel aan hout. Een gezellige en sfeervolle keuken, die veel warmte uitstraalt. Bij een landelijke keuken wordt vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Hout past daarom erg goed bij deze stijl! Kies bijvoorbeeld voor een houtsoort met een warme kleur. Intermat adviseert graag over de mogelijkheden.

  Industriële houten keuken

  De industriële stijl is een erg populaire stijl. Deze stijl kan je ook combineren met hout. Hout zorgt voor een warme uitstraling in je industriële keuken. Kies bijvoorbeeld robuuste en donkere elementen. Combineer dit vervolgens met warme houtsoorten. Intermat heeft een ruime collectie, waarin veel mogelijk is.

  Brochure background
  Keller Keukens
  Keller Keukens
  Wij hebben alles in huis om voor u een mooie keuken bereikbaar te maken.
  Download het E-book

  Onderhoudstips houten keukens