Het coronavirus & onze maatregelen Klik hier
Zo creëer je de perfecte Scandinavische keuken!Blogs
11 augustus 2020

Zo creëer je de perfecte Scandinavische keuken!

Gemiddelde leestijd 2 minuten
 

Wit, licht, hout, eenvoudig en pastelkleuren. Een aantal begrippen waar Scandinavische keukens mee worden geassoccieerd. Deze keukentrend is tijdloos en valt bij velen in de smaak. Door het eenvoudige doch stijlvolle karakter past het bij vrijwel elke huisinrichting. Benieuwd naar de oorsprong, kleuren en materialen van een Scandinavische keuken? Lees dan vooral verder!


Oorsprong Scandinavische keuken

Het Scandinavisch design komt van oorsprong uit de jaren ‘30. Een stijl waar ruimte, licht en minimalistisch design samen komen. De reden voor het ontstaan van deze stijl is te vinden in het feit dat het Noorden lange periodes zonder (of met weinig) licht kent. Combineer dat met het feit dat er tijdens de oorlog een gebrek was aan materialen en táda, de Scandinavische keuken. De typische design kenmerken zijn dus ook af te leiden uit deze twee pilaren voor het ontstaan van deze trend. Denk aan smalle poten, afwezigheid van uitgesproken accessoires, en dun plaatmateriaal gemaakt van natuurlijke materialen.


Kleuren en materialen

Door het combineren van de typisch Scandinavische kenmerken kunt u ook zelf een prachtige Scandinavische keuken samenstellen. Een typerend design heeft vaak een uitgesproken focus op witte elementen in combinatie met hout. Bijvoorbeeld witte keukenkastjes en keukenapperatuur met een houten keukenblad. Mocht uw eettafel dicht bij de keuken staan, maakt het het plaatje natuurlijk helemaal af als u deze ook in de stijl betrekt. Zolang u de focus bewaart op natuurtinten kan er vrij weinig mis gaan en wordt uw kook-/eetgedeelte van het huis een oase van rust. 

schermafbeelding 2020-08-11 om 16.37.51.png

Wit voert qua kleur de boventoon, maar deze stijl is perfect te combineren met pasteltinten. Denk aan oud-roze, lichtlbauw of surfgroen. Zelfs zwart of donkergrijs is mogelijk. Deze kleuren worden vaak gebruikt als contrastelement. Het geheel kunt u afstijlen met accessoires van natuurlijke elementen, zoals leer, textiel en hout. 

schermafbeelding 2020-08-11 om 16.38.05.png

Uw Scandinavische keuken

Naast dat bovengenoemde elementen de basis vormen voor een Scandinavisch keukendesign, kunt u de keuken natuurlijk door middel van accessoires of afwerkingen volledig aanpassen naar uw eigen smaak. Hierbij kunt u denken aan elementen in de keuken die passen bij uw woonkamer, eetkamer of andere prominente ruimtes in uw huis. Ook zijn verschillende materiaalsoorten een goede optie om uw keuken aan te passen naar uw leefsituatie, bijvoorbeeld bepaalde type handgrepen en keukenblad.


Benieuwd geworden?

Bent u benieuwd geworden naar de opties voor een Scandinavische keuken? U bent van harte welkom in een van onze beide Intermat vestigingen; Mijdrecht en Alphen aan den Rijn. Maak hier uw afspraak. U mag ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen. Zie onderstaande contactgegevens. 


Intermat Alphen aan den Rijn
0172 - 422 100
alphen@intermat.nl 

Intermat Mijdrecht
0297 - 233 533
mijdrecht@intermat.nl


Recente blogitems

 • Wat kenmerkt een industriële badkamer?
  16 september 2022

  Wat kenmerkt een industriële badkamer?

  Een industriële badkamer wordt vaak omschreven als strak en stoer, maar wat kenmerkt deze badkamerst...

  verder lezen
 • Inspiratie voor je industriële badkamer
  06 september 2022

  Inspiratie voor je industriële badkamer

  Een van de grootste interieurtrends van de afgelopen tijd is de industriële stijl. De stijl kenmerkt...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
#siteLanguage.callCTA_s#