Zelf gezien: de nieuwste trends bij Venis-tegelsBlogs
2 april 2019

Zelf gezien: de nieuwste trends bij Venis-tegels

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Tegelfabrikant Venis ontwerpt niet alleen stijlvolle keramische tegels die duurzaam zijn in gebruik, maar doet dit ook op milieuvriendelijke wijze. Intermat badkamer ontwerper/adviseur Jolanda Schuit mocht een kijkje achter de schermen nemen bij het productieproces. En zag meteen de nieuwste trends op tegelgebied!

Internationale vakkennis Intermat

Omdat we als Intermat op de hoogte willen blijven van nieuwe trends en de merken die we aanbieden echt willen kennen, gaan onze adviseurs met regelmaat op bezoek bij producenten. Badkamer ontwerper/adviseur Jolanda Schuit nam een kijkje bij Porcelanosa, de producent van tegelmerk Venis in het Spaanse Valencia.

Trends in tegels

Jolanda vertelt: “Ik heb bij Venis echt prachtige dingen gezien. Wat eruit sprong waren het visgraatmotief, de nieuwe houtlook tegels, de leuke accent-tegels met reliëf en de voortzetting van de marmer-, natuursteen- en betontrend in lichte, grijze en donkere kleuren.”

Stijleffect met visgraatmotief

Het visgraatmotief is en blijft modern en klassiek tegelijk. Jolanda: “Die schuine manier van planken leggen, geeft altijd een bijzonder stijleffect. In de badkamer is het visgraatmotief trouwens ook heel mooi. Opvallende accenten met reliëf tegels maken helemaal het verschil.”

Keramische tegels met houtlook

De natuurlijke trends zetten door. Daarom is Venis verder gegaan met het ontwikkelen van de techniek van de houtlook bij keramische tegels. Jolanda: “De tegels die eruit zien als geschaafde houten planken zijn echt prachtig. Door de warme kleuren en het matte effect in de bovenlaag, zijn ze niet meer van echt hout te onderscheiden. Wat daarbij opvalt is dat het lijkt alsof je een houtnerf voelt. De tegel straalt de sfeer van een houten plank uit.”

De trend van natuursteen

Ook de trend van natuursteen blijft doorzetten. Tegelmerk Venis heeft deze opgepakt door de series in Stone style en Marble style te verfijnen. Jolanda: “Venis heeft meerdere tinten ontworpen. Hele mooie lichte, grijze en donkere keramische tegels. Net als bij de Concrete Style zitten deze series erg goed in elkaar.”

Venis: duurzaam en milieuvriendelijk

Venis heeft de filosofie dat keramische tegels duurzaam moeten zijn, lang meegaan en dat het productieproces milieuvriendelijk moet verlopen. Jolanda mocht tijdens haar bezoek ook de fabriek in en zag met eigen ogen de technieken van het bakken van de tegels, de oven van 1200 graden die nooit uitgaat, het geautomatiseerde proces in het magazijn en de maatregelen die de fabrikant heeft genomen om het milieu te sparen. “De fabriek is brandschoon. Al het stof dat tijdens de productie vrijkomt, wordt opgezogen in filters, zodat ook de lucht naar buiten schoon is.” Daarnaast heeft Venis de afgelopen jaren onder andere haar CO2-uitstoot flink weten te beperken en de warmte die vrijkomt bij de productie van de tegels, wordt op andere plekken in de fabriek hergebruikt. Jolanda: “Venis is een mooi merk. Stijlvol, duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd.”

Meer zien van dit bijzondere merk? Bekijk onze pagina over Venis of kom naar onze showroom. We vertellen u graag meer.

 

intermat--venisfabriek.jpg


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen