terug naar Blogs
27 juli 2018

Handige tips voor duurzaam gebruik van jouw badkamer

Gemiddelde leestijd 2 minuten

De badkamer is dé plek voor ontspanning. Het is de plek waar je de zorgen van de dag van je afspoelt met een heerlijke douche. Groot gelijk! Maar wist je dat een douchebeurt van 5 minuten gemiddeld 55 liter water kost? Helaas is de badkamer dus niet de meest duurzame plek van het huis. Gelukkig zijn er een aantal handige tips waarmee jij jouw badkamer duurzamer kan gebruiken, zonder dat jouw gebruiksgemak verminderd.

Tip 1) Douche 1 minuut korter

Als je in een huishouden met 4 mensen allemaal 1 minuut per dag korter doucht bespaar je maar liefst 6000 liter water per jaar! Inzicht krijgen in de duur van een douchebeurt? Zet eens een kookwekker op 5 minuten en kijk hoe ver je bent als de wekker afgaat. Misschien is dat minuutje minder voor jou helemaal geen probleem?

Tip 2) Gebruik een waterbesparende douchekop

Laten we beginnen met een mythe uit de lucht te halen...met de waterbesparende douchekop van tegenwoordig ga je niet achteruit in comfort! Er stroomt weliswaar minder water per minuut door, maar de waterdruk verminderd niet. Harde cijfers: Door een normale douchekop stroomt gemiddeld 8,7 liter water per minuut. Bij een waterbesparende douchekop is dit 5 liter. Naast dat het duurzame aspect hiervan erg prettig is, reduceer je hiermee ook het bedrag van jouw waterrekening. 

Tip 3) Zet de thermostaat een tikje lager

Met het gebruik van warm water wordt het milieu 50% meer belast dan met het gebruik van koud water. Natuurlijk gaan wij je niet vertellen dat je vanaf nu koud moet douchen, maar als je de thermostaat een tikje kouder zet merk je hier vaak zelf niets van. Die paar graden maken voor het milieu wel een groot verschil. En niet alleen voor het milieu, ook voor jouw portemonnee. Want hoe warmer het water, hoe hoger het energieverbruik. 

Tip 4) Laat de kraan niet doorlopen

Tanden poetsen, handen wassen, scheren, make-up verwijderen...het zijn allemaal momenten waarop we onbewust onnodig de kraan laten doorlopen. Als de kraan loopt kost dit al snel 20 liter water per minuut. Bedenk eens hoeveel water we verspillen met het poetsen van onze tanden? Om dit te vermijden kan je beter de kraan tussendoor dichtdraaien. Ook handig: Vul een beker water als je gaat tandenpoetsen en spoel daarmee de tandpasta weg. Dan hoef je helemaal niet na te denken over de kraan.

Tip 5) Hang de handdoek uit

Wie wordt er nou niet blij van minder wassen? We gebruiken gemiddeld twee handdoeken per dag. Reken maar uit hoeveel handdoek-wasjes dat zijn per week. Door de handdoek die je ‘s morgens gebruikt netjes uit te hangen kan je deze ‘s avonds hergebruiken.

Is het tijd om jouw badkamer een verduurzamingsslag te geven? Kom gerust eens bij ons langs! Onze specialisten helpen je graag » 


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen