Desinfectiemiddel, iedereen heeft het vandaag de dag in huis in verband met het coronavirus. We desinfecteren zowel onze handen de hele dag door, als ons huis. Gelukkig maar, want niemand is gebaat bij een verdere en/of snellere verspreiding van dit virus. Ook etenswaar ontsmetten gebeurt veel, maar desinfecterende gel op je keukenblad, pas daarmee op!
Nieuwe schoonmaakmaatregelen
Alsof het gister was, maar een paar weken geleden vlogen de desinfecterende middelen nog zo hard de winkel uit dat het in bijna het hele land was uitverkocht. In geen drogisterij was er nog een tube te verkrijgen. Toen al zagen veel mensen het belang van onze handen desinfecteren met uitblik op het coronavirus. Met name natuurlijk om ervoor te zorgen dat het virus geen kans krijgt om door aanraking met onze neus, mond en ogen zich te nestelen in uw lichaam.
Het blijft natuurlijk niet bij onze eigen handen. Denk aan alle deurklinken in huis. Maar ook uw keukenblad, koelkast en keukenlades waar uw voedsel direct en indirect mee in aanraking komt. Die snijplank die u net even snel uit het keukenkastje haalde nadat u terug kwam uit de supermarkt kan een verspreidingspunt zijn. Als u hier niet bij stil staat en uw vlees en groeten vervolgens gaat snijden op diezelfde snijplank, kan dit wel eens een gevaar zijn voor de gezondheid van u en uw gezin.
Voorkomen is hierin écht beter dan genezen
Desinfecteren die handel. Maar pas op met welke middelen je dit doet! Keukenmeubelen zijn namelijk niet bestand tegen het schoonmaken met desinfectiemiddelen. Voordat u aan het schoonmaken slaat, met een desinfecterend middel is het dus belangrijk te weten welke materialen hiertegen bestand zijn.
Desinfectiemiddel valt onder de categorie "bijtende reinigingsmiddelen" door een toevoeging van chemische stoffen. U weet dit vast als u al eens eerder desinfecterende gel heeft gebruikt, de geur die daar vanaf komt is enorm sterk. Zo dus ook de werking. Het is dus mogelijk dat u al na slechts één keer gebruiken op keukenmeubelen u het materiaal beschadigd. De glans kan veranderen, soms zelfs dof worden, er kunnen mogelijk vochtblaasjes ontstaan en/of verkleuringen kunnen zich voordoen.
Hoe het wél moet
Welke middelen u wel kan gebruiken op uw keukenmeubelen staat beschreven in onze handleiding. Zoals u begrijpt, is dit voor elk materiaal ook weer verschillend. Om het optimale uit uw keuken én gezondheid te halen, raden wij aan de handleiding hierin goed in acht te nemen.
Mocht u hierover vragen hebben, laat het ons gerust weten via het contactformulier, bel ons op 0297 - 233 533 of mail naar receptie@intermat.nl. Wij helpen u graag indien er bepaalde zaken onduidelijk zijn.
Recente blogitems
- 22 februari 2023
de verschillende stijlwerelden van SieMatic keukens
De keuken is een belangrijke ruimte in ieder huis, maar ieder huishouden heeft natuurlijk een andere...
verder lezen - 31 januari 2023
In de spotlight: Modern Black Marble
De keuken is steeds vaker letterlijk en figuurlijk het hart van het huis. Toe aan een wat inspiratie...
verder lezen
