Het coronavirus & onze maatregelen Klik hier
De houten vloer en zijn alternatievenBlogs
7 april 2022

De houten vloer en zijn alternatieven

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Al eeuwenlang gebruikt men hout voor vloeren. Een vloer in houtprint zorgt voor extra warmte in de kamer en hout geeft een ruimte net een beetje extra sfeer mee. Hout kan op allerlei manieren bewerkt worden onder andere nu ook in tegels. Intermat biedt onder andere de collectie Coem Afromasia aan voor prachtige warme tegelvloeren. Afromasia is een zeldzaam hout ras van hoge kwaliteit. Onze tegels zijn gebaseerd op dit houtsoort met een gladde, evenwichtige nerf, zonder knoest. Een mooi voorbeeld van een mooi en strak alternatief voor een houten vloer. Hieronder zetten wij nog enkele mooie alternatieven voor een houten vloer op een rijtje.

Vinylvloeren van hoge kwaliteit

Vloeren van vinyl zijn een mooi alternatief voor hout. Vinyl bestaat uit meerdere lagen en kan bedrukt worden met een houtstructuur. Vloeren van vinyl zijn krachtig en duurzaam door de hoge slijtageweerstand. Vinylvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming en eenvoudig te onderhouden. Intermat biedt onder andere vinylvloeren aan van Exotone. Deze vloeren hebben houtstructuren van premium kwaliteit en zijn verkrijgbaar in vier verschillende series.

Keramische tegels met natuurlijke houtpatronen

Intermat heeft de prachtige Woodstone serie van vtwonen in het assortiment. De vloeren van de Woodstone serie hebben natuurlijke en levendige houtpatronen. Deze serie bestaat uit een mix van vijf levendige kleurtinten. De keramische tegels zijn gemakkelijk te onderhouden en geschikt voor zowel vloerverwarming als natte ruimtes. De Chevron variant met schuin afgesneden tegels is extra bijzonder. Bij deze variant wordt een speciaal patroon ontworpen op een visgraat vloer.

houten fishbone vloer.jpg

Betontegels met een subtiele houtprint

Tegels van beton kunnen worden voorzien van een subtiele houtprint. Mold Timber uit de serie Mold van vtwonen heeft een stijlvolle look. De houten look tegels zijn vol van karakter. De tegels worden geleverd met bijpassende douchetegels, een grootformaat tegel en een compleet drainsysteem ineen. Door het unieke en robuuste uiterlijk kom je zeker tot rust.

de perfecte imitatie van engels eikenhout

De oaks collectie van Edimax Astor heeft een keramische houtlook. Deze Italiaanse collectie is geïnspireerd op eikenhout. De eikenhouten tint zorgt voor een natuurlijk en warm uiterlijk van jouw vloer. Deze variant wordt behandeld met een bruine was en geeft elke kleur een warme gloed. Door middel van technologische innovaties is deze collectie niet van echt hout te onderscheiden.

eikenhouten vloer.jpg

Geïnteresseerd geworden in een van de alternatieven voor een houten vloer? Bekijk dan nu ons uitgebreide assortiment aan tegels of neem direct contact met ons op.


Recente blogitems

 • Wat kenmerkt een industriële badkamer?
  16 september 2022

  Wat kenmerkt een industriële badkamer?

  Een industriële badkamer wordt vaak omschreven als strak en stoer, maar wat kenmerkt deze badkamerst...

  verder lezen
 • Inspiratie voor je industriële badkamer
  06 september 2022

  Inspiratie voor je industriële badkamer

  Een van de grootste interieurtrends van de afgelopen tijd is de industriële stijl. De stijl kenmerkt...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
#siteLanguage.callCTA_s#