De houten vloer en zijn alternatievenBlogs
7 april 2022

De houten vloer en zijn alternatieven

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Al eeuwenlang gebruikt men hout voor vloeren. Een vloer in houtprint zorgt voor extra warmte in de kamer en hout geeft een ruimte net een beetje extra sfeer mee. Hout kan op allerlei manieren bewerkt worden onder andere nu ook in tegels. Intermat biedt onder andere de collectie Coem Afromasia aan voor prachtige warme tegelvloeren. Afromasia is een zeldzaam hout ras van hoge kwaliteit. Onze tegels zijn gebaseerd op dit houtsoort met een gladde, evenwichtige nerf, zonder knoest. Een mooi voorbeeld van een mooi en strak alternatief voor een houten vloer. Hieronder zetten wij nog enkele mooie alternatieven voor een houten vloer op een rijtje.

Vinylvloeren van hoge kwaliteit

Vloeren van vinyl zijn een mooi alternatief voor hout. Vinyl bestaat uit meerdere lagen en kan bedrukt worden met een houtstructuur. Vloeren van vinyl zijn krachtig en duurzaam door de hoge slijtageweerstand. Vinylvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming en eenvoudig te onderhouden. Intermat biedt onder andere vinylvloeren aan van Exotone. Deze vloeren hebben houtstructuren van premium kwaliteit en zijn verkrijgbaar in vier verschillende series.

Keramische tegels met natuurlijke houtpatronen

Intermat heeft de prachtige Woodstone serie van vtwonen in het assortiment. De vloeren van de Woodstone serie hebben natuurlijke en levendige houtpatronen. Deze serie bestaat uit een mix van vijf levendige kleurtinten. De keramische tegels zijn gemakkelijk te onderhouden en geschikt voor zowel vloerverwarming als natte ruimtes. De Chevron variant met schuin afgesneden tegels is extra bijzonder. Bij deze variant wordt een speciaal patroon ontworpen op een visgraat vloer.

houten fishbone vloer.jpg

Betontegels met een subtiele houtprint

Tegels van beton kunnen worden voorzien van een subtiele houtprint. Mold Timber uit de serie Mold van vtwonen heeft een stijlvolle look. De houten look tegels zijn vol van karakter. De tegels worden geleverd met bijpassende douchetegels, een grootformaat tegel en een compleet drainsysteem ineen. Door het unieke en robuuste uiterlijk kom je zeker tot rust.

de perfecte imitatie van engels eikenhout

De oaks collectie van Edimax Astor heeft een keramische houtlook. Deze Italiaanse collectie is geïnspireerd op eikenhout. De eikenhouten tint zorgt voor een natuurlijk en warm uiterlijk van jouw vloer. Deze variant wordt behandeld met een bruine was en geeft elke kleur een warme gloed. Door middel van technologische innovaties is deze collectie niet van echt hout te onderscheiden.

eikenhouten vloer.jpg

Geïnteresseerd geworden in een van de alternatieven voor een houten vloer? Bekijk dan nu ons uitgebreide assortiment aan tegels of neem direct contact met ons op.


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen