Hoe ontwerp je een moderne keuken?Blogs
18 oktober 2022

Hoe ontwerp je een moderne keuken?

Gemiddelde leestijd 3 minuten

In een moderne keuken wordt gebruik gemaakt van veel verschillende materialen. Alles kan en mag, denk aan hout, kunststof, marmer of hoogglans. De enige voorwaarde van de moderne keuken is een strak design en moderne apparatuur. Verder, is de keuken minimalistisch en heeft het een rustige uitstraling. Veel gekozen kleuren voor een moderne keuken zijn: wit, zwart of aardetinten. Dit kan je natuurlijk combineren met een trendkleur. Ook is het belangrijk dat de keuken mooi aansluit bij de rest van het interieur. Kortom, er is veel mogelijk. Maar welke elementen mogen er niet ontbreken bij een moderne keuken? Je leest het in deze blog!

Neutraal kleurenpallet

Zoals eerder genoemd zijn wit, zwart en aardetinten gebruikelijke kleuren voor een moderne keuken. Als je meer kleur en warmte in de keuken wilt, zou je kunnen kiezen voor trendkleuren zoals bordeauxrood, mosgroen of turquoise. Ook zou je kunnen kiezen voor bruintinten of grijs met een warme ondertoon.  Ook het gebruik van ton sur ton (kleur op kleur) wordt veelal toegepast om een strakke en moderne keuken te creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zandkleurige keuken met een dun werkblad er bovenop in dezelfde kleurtoon.

k

Ruime opzet

De moderne keuken moet ruimte uitstralen. Het is belangrijk dat er genoeg opbergruimte en beweegruimte is. Vaak wordt er gekozen voor een kookeiland, dit creëert meer ruimte en kan eventueel gebruikt worden als ontbijtbar. Indien de opbergruimte het toelaat worden voor het ruimtelijk gevoel de bovenkasten weg gelaten en bijvoorbeeld vervangen voor een plank met verlichting erin. Een andere mogelijkheid bij het merk Siematic en Next125 is je keuken op zwart metalen pootjes plaatsen in plaats van met plinten werken, hierdoor kijk je als het ware onder je keuken door wat ook een ruimtelijk effect geeft.

Minimalistische uitstraling

Zorg dat alle accessoires mooi aansluiten bij de rest van de keuken en kies niet voor veel verschillende kleuren en vormen. Je zou bijvoorbeeld wel kunnen kiezen voor paar grote opvallende decoratiestukken. De keuken moet namelijk rust uitstralen en een strak design hebben. Bij een moderne keuken is het vaak ‘less is more’. Bekijk bijvoorbeeld de moderne keukens van Keller. Keller heeft een uitgebreid assortiment aan materialen en kleuren. Hierdoor kan jij de keuken kiezen die bij jou past!

Strakke lijnen

In de moderne keuken wordt er gebruik gemaakt van strakke vormen en lijnen, in combinatie met subtiele greep of greeploos. Hierdoor krijgt de keuken een minimalistische uitstraling. Symmetrie is een belangrijk aspect in een minimalistische keuken, want: symmetrie brengt rust.

Kies de juiste materialen

In een moderne keuken is veel mogelijk.  Voor een keukenblad zijn een aantal populaire materialen zoals kunststof, composiet, keramiek, dekton of neolith van het merk Arte, Dekker of Silestone. Dit kan weer gecombineerd worden met keukenfronten van hoogglans, mat lak en hout(look). Hout en wit is een erg mooie combinatie, het hout zorgt namelijk voor een warme uitstraling. Kies bijvoorbeeld beton wanneer je een stoere look wilt.

k

Je eigen moderne keuken door Intermat

Bij Intermat kijken we graag mee hoe we jouw ideale moderne keuken kunnen vormgeven. Laat je inspireren door onze uitgebreide collectie van toonaangevende keukenmerken, zoals SieMatic, Next125, Schüller en Keller. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Onze adviseurs helpen je graag! Zie onderstaande contactgegevens.

Intermat Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100
alphen@intermat.nl 

Intermat Mijdrecht
0297 - 233 533
mijdrecht@intermat.nl

 


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen