Wat kenmerkt een industriële badkamer?Blogs
16 september 2022

Wat kenmerkt een industriële badkamer?

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Een industriële badkamer is een tijdloos design. Gebaseerd op de fabrieksgebouwen en haar interieurs afkomstig uit de 19e en 20e eeuw heeft de industriële badkamer haar entree gemaakt in vele huizen. Ondanks dat de inspiratie voor de badkamer uit voorgaande eeuwen afkomstig is, is de stijl toch een echte trend. Een industriële badkamer wordt vaak omschreven als strak en stoer, maar wat kenmerkt deze badkamerstijl nu echt?

Hoe wordt een badkamer een industriële badkamer?

Tegels kunnen een grote impact hebben op de uitstraling van jouw badkamer. De betonlook badkamertegel is een kenmerkende tegel van een industriële badkamer. Deze tegel is in veel badkamers enorm geschikt, met de robuuste uitstraling van de tegel wordt het combineren met bijvoorbeeld zwarte accessoires zeer gemakkelijk.

De vorm van de tegel is ook geen toeval. Het gebruik maken van rechthoekige tegels is namelijk een bekend kenmerk van deze badkamerstijl. Rechthoekige vormen komen nog veel meer voor in onder andere: een stalen douchewand, vierkante kranen of een vierkante kom op de wastafel.

kenmerken industriële badkamer banner.jpg

Verschillende materialen van een industriële badkamer

In een industriële badkamer wordt voornamelijk gebruik gemaakt van, je raadt het al, industriële materialen. Deze ruwe industriële materialen bestaan voornamelijk uit beton, metaal en hout. Hout wordt vaak gebruikt in combinatie met een van de andere twee materialen. Het gebruik maken van robuuste elementen in combinatie met de kleur van hout zorgt voor een stoere maar wederzijds sfeervolle uitstraling.

Het beton wordt gebruikt bij het maken van de wasbakken en onder andere de badkamerwerkbladen. Staal kan weer veel gebruikt worden voor de deuren in de badkamer waaronder de douchedeur. Deze materialen komen vaak voor in de combinatie met hout, vaak in de vorm van een houten vloer.

De kleuren van een industriële badkamer

Deze industriële stijl wordt gekenmerkt met basic- en natuurlijke kleuren. Veel voorkomend zijn donkere kleuren, bijvoorbeeld: zwart, wit of grijs. Deze kleuren worden vaak in kleurcontrast gecombineerd met elkaar, denk hierbij aan een witte wastafel met een zwarte kraan. De kleuren in een industriële badkamer komen vaak in matte tinten voor . Door het gebruik maken van veel donkerere kleuren is het kiezen van accessoires ook een stuk makkelijker, zowel felle- als minder felle kleuren passen kunnen in de combinatie worden gebruikt.

interesse in een industriële badkamer?

Bent u benieuwd geworden naar alle mogelijkheden voor een industriële badkamer? U bent van harte welkom in onze vestigingen. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen en mailen.


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen