Voordelen van Industriële keukensBlogs
5 augustus 2022

Voordelen van Industriële keukens

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Een welbekende en populaire keuze voor keukens is de industriële keuken. De afgelopen jaren is deze stijl steeds populairder geworden. Met een industriële keuken is veel mogelijk en deze stijl past bij elk interieur. De keuken kenmerkt zich voornamelijk met het gebruik van robuuste en natuurlijke materialen. Verder is het belangrijk dat de industriële keuken een ruimtelijke uitstraling heeft. Ook kan de keuken erg divers zijn en is de industriële keuken makkelijk te combineren met andere keukenstijlen. In deze blog worden een aantal voordelen van de industriële keuken besproken. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Duurzaam en sterk

Een industriële keuken wordt gekenmerkt door het gebruik van solide, sterke en veelal duurzame materialen. Bij het kiezen van de juiste materialen kan deze wel 20 jaar meegaan. Denk hierbij aan fronten in melamine of houtfineer, en een werkblad van het materiaal composiet of keramiek. Stenen werkbladen geven een robuuste en industriële stijl en hebben tegelijkertijd een hoge hitte-, slijt- en stootbestendigheid. Een roestvrijstalen werkblad heeft dezelfde eigenschappen en past ook goed bij een industriële keuken, echter is deze wel krasgevoeliger.

Past bij elk interieur

Een tweede voordeel aan een industriële keuken is dat de stijl makkelijk te integreren is in vrijwel elk interieur. Zowel landelijke, moderne als minimalistische interieur inrichtingen kunnen perfect gecombineerd worden met een industriële keuken. Of alles nu in dezelfde stijl wordt doorgevoerd of dat er een goede balans tussen strak, stoer en robuust wordt gecreëerd: Er is oneindig veel mogelijk. Zo hoeft een industriële keuken bijvoorbeeld niet per definitie een grove greep op de kasten te hebben om industrieel te zijn, maar kunnen de kasten ook greeploos met bijvoorbeeld een rvs of zwarte greeplijst voorzien worden.

Naast de keuken zelf, richten tegenwoordig ook steeds meer keukenmerken zoals bijvoorbeeld Schüller zich op een aanvullend interieur assortiment zoals tv-dressoirs, bijkeukens, washokken en garderobes. Zo kan dezelfde stijl van de keuken, op meerdere plekken in een woning doorgevoerd worden.

keuken

Makkelijk schoon te houden

De hierboven vermelde materialen zijn over het algemeen goed schoon te maken, waardoor een industriële keuken hygiënisch en onderhoudsvriendelijk is. Vergeet niet: Het is bij het schoonmaken en onderhouden van de keuken wel van groot belang dat de juiste schoonmaakproducten gebruikt worden. De adviezen hiervoor per soort front en werkbladmateriaal zijn terug te vinden op de websites van de desbetreffende leverancier.

Interesse in een industriële keuken?

Bent u benieuwd geworden naar alle mogelijkheden voor een industriëlekeuken? U bent van harte welkom in onze vestigingen: Mijdrecht en Alphen aan de Rijn. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen en mailen. Zie onderstaande contactgevens.

Intermat Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100
alphen@intermat.nl 

Intermat Mijdrecht
0297 - 233 533
mijdrecht@intermat.nl


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen