Voordelen van Industriële keukensBlogs
5 augustus 2022

Voordelen van Industriële keukens

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Een welbekende en populaire keuze voor keukens is de industriële keuken. De afgelopen jaren is deze stijl steeds populairder geworden. Met een industriële keuken is veel mogelijk en deze stijl past bij elk interieur. De keuken kenmerkt zich voornamelijk met het gebruik van robuuste en natuurlijke materialen. Verder is het belangrijk dat de industriële keuken een ruimtelijke uitstraling heeft. Ook kan de keuken erg divers zijn en is de industriële keuken makkelijk te combineren met andere keukenstijlen. In deze blog worden een aantal voordelen van de industriële keuken besproken. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Duurzaam en sterk

Een industriële keuken wordt gekenmerkt door het gebruik van solide, sterke en veelal duurzame materialen. Bij het kiezen van de juiste materialen kan deze wel 20 jaar meegaan. Denk hierbij aan fronten in melamine of houtfineer, en een werkblad van het materiaal composiet of keramiek. Stenen werkbladen geven een robuuste en industriële stijl en hebben tegelijkertijd een hoge hitte-, slijt- en stootbestendigheid. Een roestvrijstalen werkblad heeft dezelfde eigenschappen en past ook goed bij een industriële keuken, echter is deze wel krasgevoeliger.

Past bij elk interieur

Een tweede voordeel aan een industriële keuken is dat de stijl makkelijk te integreren is in vrijwel elk interieur. Zowel landelijke, moderne als minimalistische interieur inrichtingen kunnen perfect gecombineerd worden met een industriële keuken. Of alles nu in dezelfde stijl wordt doorgevoerd of dat er een goede balans tussen strak, stoer en robuust wordt gecreëerd: Er is oneindig veel mogelijk. Zo hoeft een industriële keuken bijvoorbeeld niet per definitie een grove greep op de kasten te hebben om industrieel te zijn, maar kunnen de kasten ook greeploos met bijvoorbeeld een rvs of zwarte greeplijst voorzien worden.

Naast de keuken zelf, richten tegenwoordig ook steeds meer keukenmerken zoals bijvoorbeeld Schüller zich op een aanvullend interieur assortiment zoals tv-dressoirs, bijkeukens, washokken en garderobes. Zo kan dezelfde stijl van de keuken, op meerdere plekken in een woning doorgevoerd worden.

keuken

Makkelijk schoon te houden

De hierboven vermelde materialen zijn over het algemeen goed schoon te maken, waardoor een industriële keuken hygiënisch en onderhoudsvriendelijk is. Vergeet niet: Het is bij het schoonmaken en onderhouden van de keuken wel van groot belang dat de juiste schoonmaakproducten gebruikt worden. De adviezen hiervoor per soort front en werkbladmateriaal zijn terug te vinden op de websites van de desbetreffende leverancier.

Interesse in een industriële keuken?

Bent u benieuwd geworden naar alle mogelijkheden voor een industriëlekeuken? U bent van harte welkom in onze vestigingen: Mijdrecht en Alphen aan de Rijn. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen en mailen. Zie onderstaande contactgevens.

Intermat Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100
alphen@intermat.nl 

Intermat Mijdrecht
0297 - 233 533
mijdrecht@intermat.nl


Recente blogitems

 • de nieuwste keukentrends voor 2023
  20 januari 2023

  de nieuwste keukentrends voor 2023

  De keuken is niet alleen meer een ruimte waarin wordt gekookt. De keuken is steeds vaker letterlijk ...

  verder lezen
 • Hoe creëer je een moderne badkamer?
  16 december 2022

  Hoe creëer je een moderne badkamer?

  Moderne badkamers worden steeds vaker gekozen. Logisch, want bij de huidige moderne levensstijl past...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.