Het coronavirus & onze maatregelen Klik hier
Badkamer met industriële look, nog steeds erg populair!Blogs
26 juni 2022

Badkamer met industriële look, nog steeds erg populair!

Gemiddelde leestijd 2 minuten

De industriële badkamer is een trend die een aantal jaar geleden uitgegroeid is tot een veel terugkomende stijl in veel huishoudens. Deze stijl is gebaseerd op de 19e en 20e -eeuwse fabrieksgebouwen en interieurs. Wij zien dit vooral terug in de donkere kleuren en robuuste elementen. Hierdoor krijgt jouw badkamer een krachtige en stoere uitstraling. Is een industriële badkamer iets voor jou en ben je benieuwd naar de oorsprong en de typerende elementen? Lees dan vooral verder! En kom meer te weten over de industriële stijl in de badkamer!

oorsprong industriële badkamer

De industriële stijl is rond de 19e en 20ste eeuw ontstaan en is over komen waaien uit Amerika. Een tijdje geleden hadden ze een tekort aan woningen, maar juist een overschot aan fabrieken en bedrijfsgebouwen. Hierdoor is men deze gebouwen gaan gebruiken voor woonruimte. De donkere en robuuste elementen werd behouden in het interieur, waardoor de industriële stijl ontstond.

typerende elementen voor een industriële stijl

Elk interieur heeft weer zijn eigen typerende elementen, zoals de Scandinavische stijl die zich richt op natuurlijke en lichte elementen. De industriële stijl is daarentegen weer compleet anders, deze typeert zich door het gebruik van donkere, robuuste en ruwe elementen. Er zijn een aantal materialen die goed passen bij een industriële stijl in je badkamer, zoals metaal, beton en hout. Dit kan je natuurlijk laten terugkomen in bijvoorbeeld badkamermeubels of tegels. Bekijk bijvoorbeeld de industriële wastafelkranen van hansgrohe en de meubels van Detremmerie. Het merk Douglas & Jones is een toonaangevend merk in de tegelbranche, die unieke collecties hebben met industriëleelementen. Verder kunnen robuuste en donkere elementen gecombineerd worden met wat lichtere elementen, zodat je alsnog een warme uitstraling hebt in je badkamer. Hiervoor kan hout toegepast worden, dit geeft een warme uitstraling. Bekijk bijvoorbeeld de LoooX Wood collectie, voor alle mogelijkheden met hout in de badkamer. Kleuren die je vaak ziet terugkomen in een industriële badkamer zijn: antraciet, grijs of zwart.

industrieel moderne badkamer.jpg

Intermat heeft een groot assortiment aan producten, zodat jij de mogelijkheid hebt om jouw badkamer naar wens vorm te geven. Laat je vooral inspireren door onze collectie en wij zijn er om advies te geven. Wilt u meer informatie? Lees dan meer over industriële badkamers en ontdek jouw stijl.

interesse in een industriële badkamer?

Bent u benieuwd geworden naar alle mogelijkheden voor een industriële badkamer? U bent van harte welkom in onze vestigen: Mijdrecht en Alphen aan de Rijn. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen en mailen. Zie onderstaande contactgevens.

Intermat Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100
alphen@intermat.nl 

Intermat Mijdrecht
0297 - 233 533
mijdrecht@intermat.nl


Recente blogitems

 • Hoe ontwerp je een moderne keuken?
  18 oktober 2022

  Hoe ontwerp je een moderne keuken?

  In een moderne keuken wordt gebruik gemaakt van veel verschillende materialen. Alles kan en mag, den...

  verder lezen
 • Wat kenmerkt een industriële badkamer?
  16 september 2022

  Wat kenmerkt een industriële badkamer?

  Een industriële badkamer wordt vaak omschreven als strak en stoer, maar wat kenmerkt deze badkamerst...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
#siteLanguage.callCTA_s#