Vieze snijplank? Zo heb je ‘m in een mum van tijd weer schoonBlogs
19 oktober 2021

Vieze snijplank? Zo heb je ‘m in een mum van tijd weer schoon

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Met deze drie simpele producten is het klusje zo geklaard!

Een snijplank kost niet zo heel veel, dus we kunnen ons voorstellen dat je geneigd bent gewoon een nieuwe te kopen wanneer je plastic of houten snijplank er niet meer zo appetijtelijk uitziet. Maar het schoonmaken van dit snijhulpje is helemaal niet zo lastig als je misschien dacht. Binnen no time is-ie weer zo goed als nieuw.

 

Vieze snijplanken

We gebruiken snijplanken vrijwel dagelijks. Het beste is om voor ieder soort voedingsmiddel een andere snijplank te gebruiken. Denk aan een plank voor het snijden van groenten en fruit, een andere voor het snijden van kip en vlees en tenslotte een aparte plank voor het snijden van brood. Met name de bacteriën na het snijden van kip en vlees die kunnen achterblijven op de snijplank, kunnen je gezondheid aantasten wanneer je hier vervolgens je groenten of brood op snijdt. Is je snijplank na veel gebruik rood gekleurd van de tomaten, groen van alle groenten en gewoonweg te vies om opnieuw te gebruiken? Gooi ‘m dan nog niet direct de prullenbak in.

Hieronder drie manieren om je snijplank weer als nieuw te krijgen!

 

Citroenen

Gebruik citroenen om de vieze geur uit je snijplank te krijgen. Wanneer je een plastic snijplank gebruikt trekt de geur van uien er niet zo snel in, maar in hout heb je zo die penetrante geur van uien of knoflook gevangen. Snijd een citroen open en wrijf met de open gesneden kant over de snijplank. Binnen een mum van tijd is de vieze geur verdwenen.

snijplank_citroen.jpg


Baking soda

Het is voor een miljoen dingen goed: baking soda. Je gebakjes komen ermee tot z’n recht, maar je kunt het ook gebruiken voor het reinigen van oppervlakken. Zo ook voor een snijplank. Scrub je snijplank af en toe met een theelepel baking soda. Dit zorgt ervoor dat je snijplank veel langer mooi blijft en dit verwijdert ook de meest kleine, hardnekkige vuiltjes. Spoel de plank daarna wel goed af met heet water.

snijplank_bakingsoda.jpg


Zout

Is je snijplank dof geworden of straalt-ie niet meer zo mooi? Dan is zout je beste vriend. Dit zorgt er namelijk voor dat de plank weer wat lichter wordt en dat de kleur van je plastic of houten plank weer mooi helder is. Hoe je dat precies moet doen? Los wat zout op in water en drenk een theedoek met het zoutwater. Gebruik de theedoek om de plank schoon te maken.

snijplank_zout.jpg


Recente blogitems

 • In de spotlight: Modern Black Marble
  31 januari 2023

  In de spotlight: Modern Black Marble

  De keuken is steeds vaker letterlijk en figuurlijk het hart van het huis. Toe aan een wat inspiratie...

  verder lezen
 • de nieuwste keukentrends voor 2023
  20 januari 2023

  de nieuwste keukentrends voor 2023

  De keuken is niet alleen meer een ruimte waarin wordt gekookt. De keuken is steeds vaker letterlijk ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.