Vieze snijplank? Zo heb je ‘m in een mum van tijd weer schoonBlogs
19 oktober 2021

Vieze snijplank? Zo heb je ‘m in een mum van tijd weer schoon

Gemiddelde leestijd 2 minuten

Met deze drie simpele producten is het klusje zo geklaard!

Een snijplank kost niet zo heel veel, dus we kunnen ons voorstellen dat je geneigd bent gewoon een nieuwe te kopen wanneer je plastic of houten snijplank er niet meer zo appetijtelijk uitziet. Maar het schoonmaken van dit snijhulpje is helemaal niet zo lastig als je misschien dacht. Binnen no time is-ie weer zo goed als nieuw.

 

Vieze snijplanken

We gebruiken snijplanken vrijwel dagelijks. Het beste is om voor ieder soort voedingsmiddel een andere snijplank te gebruiken. Denk aan een plank voor het snijden van groenten en fruit, een andere voor het snijden van kip en vlees en tenslotte een aparte plank voor het snijden van brood. Met name de bacteriën na het snijden van kip en vlees die kunnen achterblijven op de snijplank, kunnen je gezondheid aantasten wanneer je hier vervolgens je groenten of brood op snijdt. Is je snijplank na veel gebruik rood gekleurd van de tomaten, groen van alle groenten en gewoonweg te vies om opnieuw te gebruiken? Gooi ‘m dan nog niet direct de prullenbak in.

Hieronder drie manieren om je snijplank weer als nieuw te krijgen!

 

Citroenen

Gebruik citroenen om de vieze geur uit je snijplank te krijgen. Wanneer je een plastic snijplank gebruikt trekt de geur van uien er niet zo snel in, maar in hout heb je zo die penetrante geur van uien of knoflook gevangen. Snijd een citroen open en wrijf met de open gesneden kant over de snijplank. Binnen een mum van tijd is de vieze geur verdwenen.

snijplank_citroen.jpg


Baking soda

Het is voor een miljoen dingen goed: baking soda. Je gebakjes komen ermee tot z’n recht, maar je kunt het ook gebruiken voor het reinigen van oppervlakken. Zo ook voor een snijplank. Scrub je snijplank af en toe met een theelepel baking soda. Dit zorgt ervoor dat je snijplank veel langer mooi blijft en dit verwijdert ook de meest kleine, hardnekkige vuiltjes. Spoel de plank daarna wel goed af met heet water.

snijplank_bakingsoda.jpg


Zout

Is je snijplank dof geworden of straalt-ie niet meer zo mooi? Dan is zout je beste vriend. Dit zorgt er namelijk voor dat de plank weer wat lichter wordt en dat de kleur van je plastic of houten plank weer mooi helder is. Hoe je dat precies moet doen? Los wat zout op in water en drenk een theedoek met het zoutwater. Gebruik de theedoek om de plank schoon te maken.

snijplank_zout.jpg


Recente blogitems

 • Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek
  20 september 2023

  Visgraatvloer? Deze alternatieve vloerpatronen maken je woning uniek

  Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Waarschijnlijk denk je dan al snel aan die mooie vis...

  verder lezen
 • Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens
  29 juni 2023

  Werkbladen van verschillend materiaal voor keukens

  Het keukenblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken, waardoor de keuze voor je keukenblad ...

  verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.

2000 m2 showroom

Met onze showroom van ruim 2000 vierkante meter, valt er uiteraard veel te ontdekken. De diverse leefwerelden zijn op logische wijze ingedeeld. Iedere leefwereld heeft zo zijn eigen sferen, geuren en kleuren. Iedere stijl is uniek. Voor ieder wat wils. 

Neem alvast een digitale rondleiding door onze showroom!

Uniek in Nederland

Wat maakt Intermat Mijdrecht nu zo uniek ten opzichte van alle andere showrooms in Nederland? Naast het enorme oppervlak van 2000 vierkante meter showroom, beschikt Intermat ook over het Mosa Experience Centre. Hier wordt de meest prachtige tegelcollectie tentoongesteld, welke u als bezoeker kunt ontdekken. Daarnaast heeft Intermat als 1 van de weinigen een Bulthaup Showroom. Deze schitterende b1 en b3 keukens zijn dan ook zo opgesteld dat je de keuken daadwerkelijk kunt ervaren. 

Klanttevredenheid

Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Heb je opmerkingen, tips of andere ideeën voor of over Intermat? Laat ons dit weten via de contactpagina

Verbouwtips

Tijdens het verbouwen wil je uiteraard zo min mogelijk last hebben van de "rompslomp" er om heen. Intermat is dan ook de juiste aangewezen partner om verbouwers zo veel mogelijk te ontzorgen. Hierdoor zul je de verbouwing niet als een vervelende, maar juist als een inspirerende ervaring beleven. Doordat Intermat met veel professionals werkt, verlopen nieuw -en verbouwprojecten soepel.

Uiteraard kun je zelf ook altijd de juiste maatregelen treffen om het bouwproject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ben je benieuwd hoe? Neem contact met ons op via 0297 - 233 533 of kijk op onze contactpagina.

Onderhoud en montage

Uiteraard gaan wij er van uit dat de montage op de juiste manier wordt uitgevoerd. Desondanks kan er wel eens wat voorvallen waarbij je de hulp van Intermat wilt inschakelen. En Intermat zou Intermat niet zijn, als zij daar niet de beste service in aanbiedt. Zelfs jaren na plaatsing van je keuken, badkamer of tegels staat Intermat voor u klaar om te ondersteunen waar nodig. 

Heb je vragen over je reeds opgeleverde keuken, badkamer of geplaatste tegels? Neem contact met ons op!

contact opnemen

 

Oplevering

De oplevering van uw keuken, badkamer of tegels wordt uiteraard tot in de puntjes verzorgd door Intermat. 

Ontwerp en advies

In de afgelopen jaren heeft Intermat zich veel ontwikkeld. Niet alleen in producten, maar ook in adviezen. Standaard oplossingen zijn er natuurlijk altijd. De kracht bij Intermat is juist dat er wordt geluisterd naar de individuele wensen. Deze wensen worden, samen met jou, vertaald naar een passend ontwerp. Welk in ieder interieur tot zijn recht komt.      

Van idee tot uitwerking

Voor zowel grote als kleine veranderingen in uw huis kunt u bij Intermat terecht. Advies in alle vormen en maten worden aangeboden. De medewerkers bij Intermat weten door jarenlange ervaring u het beste advies te geven, wat passend is bij jouw wensen. Aan de hand van onder andere moodboards, plattegronden, 3D-impressies en tekeningen worden jouw ideeën vormgegeven tot het definitieve ontwerp. En uiteraard biedt Intermat volledige ondersteuning bij de realisatie van jouw keuken, badkamer of het plaatsen van jouw tegels.

Bezorgservice

Intermat werkt met chauffeurs. Hierdoor zijn wij in de mogelijkheid om je bestelde producten / ontwerpen te bezorgen! Informeer naar de mogelijkheden via onze contactpagina.

Terugbelservice

Wil je graag dat Intermat contact met je opneemt? Bij Intermat is het mogelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Intermat neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Hoe je dit kunt aanvragen? Ga naar de Terugbelservice pagina

intermat Mijdrecht

Constructieweg 6
3641 SB Mijdrecht

0297 - 233 533

openingstijden mijdrecht

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
donderdag  koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 16.00
zondaggesloten

Magazijn mijdrecht

maandag - vrijdag  07.00 - 16.00
zaterdag en zondaggesloten
 

Intermat Alphen a/d Rijn

Hoorn 124
2404 HJ Alphen aan den Rijn

0172 - 422 100

openingstijden alphen

maandag  gesloten
dinsdag - vrijdag09.00 - 17.00
vrijdag koopavond18.00 - 20.00
zaterdag10.00 - 17.00
zondaggesloten


 

volg ons

 • social-twitter
GRATIS INTERMEZZO

Een interieur kies je maar een paar keer in je leven.

Vraag de gratis Intermezzo brochure aan en laat je inspireren!

Campagne image
aanvragen