terug naar Blogs
23 januari 2019

Hoe maak ik mijn keuken supersnel schoon?

Gemiddelde leestijd: 1minuut

3.schoonmaaktip.jpg Voortaan niet meer schuren op aangekoekte pannen, bakplaten en grillroosters. Gooi de schuurspons maar weg! Laat eenvoudige schoonmaakmiddelen het werk doen.

Vrijwel alle pannen en bakplaten (met uitzondering van aluminium) kun je een paar uur laten weken met een klein laagje kokend heet water en drie eetlepels soda of een vaatwastablet. 

Aluminium pannen

Voor het schoonmaken van aluminium pannen zijn water en azijn de perfecte oplossing. Kook 2/3 deel water en voeg een 1/3 deel azijn toe. Laat dit ongeveer een uur weken. Azijn zal helpen om de ingebrande voedselresten los te weken, zodat het gemakkelijk kan worden weggeveegd.

Grillroosters

Vieze grillroosters leg je op een krantje. Vervolgens spray je het royaal in met Dreft losweekspray en klap je het krantje dicht. De volgende dag veeg je zelfs de ergste aangekoekte resten zonder moeite weg.


Recente blogitems

  • de verschillende stijlwerelden van SieMatic keukens
    22 februari 2023

    de verschillende stijlwerelden van SieMatic keukens

    De keuken is een belangrijke ruimte in ieder huis, maar ieder huishouden heeft natuurlijk een andere...

    verder lezen
  • In de spotlight: Modern Black Marble
    31 januari 2023

    In de spotlight: Modern Black Marble

    De keuken is steeds vaker letterlijk en figuurlijk het hart van het huis. Toe aan een wat inspiratie...

    verder lezen
Bezoek ons blog voor meer artikelen ›
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.