Terug naar overzicht
Tegels woonkamer & badkamer

Tegels woonkamer & badkamer

Al eerder lieten Lambert en Marianne Thiry bij de verbouwing van hun huis, Intermat een nieuwe keuken en badkamer verzorgen. Daar waren zij zó blij mee, dat ze Intermat elf jaar later weer inschakelden

“We zochten een grijze tegel en die hebben we weer bij Intermat gevonden! In onze badkamers en toiletruimte ligt nu een mooie tegel waarvan je in eerste instantie denkt dat het grijs is, totdat je beter kijkt. Dan kom je erachter dat er veel meer andere mooie kleuren in zitten: een zandkleur en bruin. Aan de muur hebben we een bijpassende tegel die iets grover van structuur is; de vloertegel is egaler. Zo is de hele badkamer één mooi geheel. Naast de tegels, verzorgde Intermat ook de sanitaire voorzieningen, zoals de douche, de drukplaat en wandclosetten en de drains.”

“Wat heel prettig is, is dat ze bij Intermat proeftegels hebben. Je kunt een tegel in de showroom heel mooi vinden, maar vaak is de lichtinval in je eigen huis anders waardoor ook de kleur anders is. Wij namen verschillende proeftegels mee en drie van de tegels die we in de showroom prachtig vonden, vielen af omdat ze in onze woning niet mooi waren. Dan is het nog steeds lastig om een keuze te maken, want je hebt maar één tegel en het is lastig om je voor te stellen hoe je hele badkamer in die kleur eruit ziet. Gelukkig denken ze bij Intermat uitstekend met je mee.”

“Eigenlijk was het idee van onze adviseur Miranda om een andere tegel, zoals keramisch hout, te leggen in de privéruimte – bestaande uit de badkamer, slaapkamer en inloopkast. Zo zou je duidelijker zien dat dit een aparte ruimte is. In eerste instantie waren we helemaal niet enthousiast over haar suggestie voor keramisch parket. Mijn man was zelfs bang dat het er nep uit zou zien. Maar Miranda liet ons inzien dat dat niet het geval is en dat het ons appartement een mooie en warme uitstraling geeft. Moet je ons appartement nu eens zien: het keramisch parket is niet in de privéruimte, maar in de rest van de woning terechtgekomen omdat we het zo mooi vinden! Het staat prachtig bij onze kersenhouten meubels en geeft een warme uitstraling aan onze woonkamer.

Of het er nep uitziet? Helemaal niet! Iedere plank is uniek, net als bij hout het geval is. Voor hout hadden we alleen nooit gekozen, omdat het niet praktisch is. Dit ‘hout’ is echter makkelijk te onderhouden en we hoeven niet voorzichtig te zijn met water.”

scroll arrow
  • Tegels woonkamer & badkamer
kies uit onze enorme collectie van ruim 1.500 tegels!
Banner image
tegelviewer - online Combineer je favoriete tegels in een keuken, badkamer, woonkamer of slaapkamer.